منتديات مـلوك الحــب
نتمنى تسجيـــلك معنا فى المنتـــدى لنكون اســـرة جميلــة فى منتــدى ملوكــ الحب

مع اجمل وارق تحياتى cute girl
منتديات مـلوك الحــب
نتمنى تسجيـــلك معنا فى المنتـــدى لنكون اســـرة جميلــة فى منتــدى ملوكــ الحب

مع اجمل وارق تحياتى cute girl
منتديات مـلوك الحــب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةPortailأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
semsema


انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Empty
مُساهمةموضوع: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Emptyالأربعاء يونيو 17, 2009 6:34 am

ياجماعة اي حد عاوز اي طبخة يطلب وانا هجبهالو علي طول

يلا بقي مستنية طلبتكم لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا 950355
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
توتة الكتكوتة
حبيب جديد
توتة الكتكوتة


انثى
عدد الرسائل : 32
العمر : 32
تاريخ التسجيل : 14/06/2009

لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Emptyالجمعة يونيو 26, 2009 7:38 am

تسلم ايدك يا سمسمة على الفكرة الجامدة دى

انا بقا يا ستى عايزة طريقة عمل المايونيز


وطريقة عمل الكبسة

وطريقة عمل اللحم الاستيك الخلطة بتاعتها

وتسلمى يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
semsema


انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Emptyالجمعة يونيو 26, 2009 1:11 pm

دي بقي الكبسة




المكونات
بصل مقطع جوليان
زيت زيتون
فخد ضأن
بهارات الكبسة المطحونة (كمون مطحون – حبهان مطحون – فلفل أسود)
طماطم مقطعة قطع كبيرة
عصير طماطم
ملح
بهارات الكبسة الصحيحة (ورق لورا (غار) – قرنفل – حبهان (هال) – قرفة – ليمون جاف كامل)
مرق أو ماء
أرز بسمتي منقوع في الماء
للتزيين
لوز صحيح مُحمص
زبيب
بقدونس مفروم ناعم
الطريقـة
- يُسخن زيت الزيتون في إناء على نار متوسطة ويُضاف ¼ كمية البصل وتُحمر حتى يصبح لونه بنياً، ثم ُيرفع ويحفظ جانباً.
- يُتبل اللحم بتوابل الكبسة المطحونة حتى تغطيها تماماً ثم تُحمر في نفس وعاء تحمير البصل حتى يصبح لونها بنياً فاتحاً من جميع الجهات.
- يُضاف إلى اللحم باقي كمية البصل والطماطم القطع وعصير الطماطم وتُتبل بالملح و الفلفل وتُقلب جيداً حتى تتداخل كل المكونات.
- تُضاف باقي توابل الكبسة الصحيحة ويُراعى فتح اللومى من أعلى بسكين حتى تخرج كل نكهته.
- يُضاف للخليط المرق ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- يُصفى الأرز من الماء ثم يُضاف للخليط (يكون مقدار الأرز مساوي لمقدار السائل)
- يُترك الإناء حتى يبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة و يُغطى ويترك حتى تمام النضج.
- تُوضع في طبق التقديم وتُزين بالبصل المحمر واللوز والزبيب والبقدونس.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
semsema


انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Empty
مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Emptyالجمعة يونيو 26, 2009 1:12 pm

ودة بقي المايونيز


المقادير:2 بيضة
1 م ص مستردة (يمكن الاستغناء عنها)
2 م ك خل أو عصير ليمون أو كليهما
1 : 1/2 1 كوب زيت ذرة
فص ثوم مهروس
ملح وفلفل أسود
1/2 ثمرة بطاطس صغيرة مسلوقة
لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Dot
التحضير:1- يضرب البيض مع الخل والملح والفلفل والمستردة جيدا (يفضل بمضرب كهربائي).
2- تضاف البطاطس وتقلب جيدا مع الخليط السابق.
3- يضاف الزيت نقطة نقطة (مثل الحنفية التي تسرب الماء) مع التقليب في اتجاه واحد حتى يغلظ القوام ويصبح كالكريمة حينها يمنع فورا إضافة الزيت والضرب.
4- يترك في مكان بارد حتى وقت الاستخدام.
لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا Dot
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مـلوك الحــب :: ~*¤ô§ô¤*~ اقســـــام كـــــول ~*¤ô§ô¤*~ :: ô¤~قســـم الطبـــخ ~¤-
انتقل الى: