منتديات مـلوك الحــب
نتمنى تسجيـــلك معنا فى المنتـــدى لنكون اســـرة جميلــة فى منتــدى ملوكــ الحب

مع اجمل وارق تحياتى cute girl




 
الرئيسيةPortailمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
avatar

انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 20
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

مُساهمةموضوع: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   الأربعاء يونيو 17, 2009 6:34 am

ياجماعة اي حد عاوز اي طبخة يطلب وانا هجبهالو علي طول

يلا بقي مستنية طلبتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
توتة الكتكوتة
حبيب جديد
avatar

انثى
عدد الرسائل : 32
العمر : 25
تاريخ التسجيل : 14/06/2009

مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   الجمعة يونيو 26, 2009 7:38 am

تسلم ايدك يا سمسمة على الفكرة الجامدة دى

انا بقا يا ستى عايزة طريقة عمل المايونيز


وطريقة عمل الكبسة

وطريقة عمل اللحم الاستيك الخلطة بتاعتها

وتسلمى يا قمر

_________________
إذا البنت خانت أهلها .. كيف تصون زوجها ؟؟
[/b][b][b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
avatar

انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 20
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   الجمعة يونيو 26, 2009 1:11 pm

دي بقي الكبسة




المكونات
بصل مقطع جوليان
زيت زيتون
فخد ضأن
بهارات الكبسة المطحونة (كمون مطحون – حبهان مطحون – فلفل أسود)
طماطم مقطعة قطع كبيرة
عصير طماطم
ملح
بهارات الكبسة الصحيحة (ورق لورا (غار) – قرنفل – حبهان (هال) – قرفة – ليمون جاف كامل)
مرق أو ماء
أرز بسمتي منقوع في الماء
للتزيين
لوز صحيح مُحمص
زبيب
بقدونس مفروم ناعم
الطريقـة
- يُسخن زيت الزيتون في إناء على نار متوسطة ويُضاف ¼ كمية البصل وتُحمر حتى يصبح لونه بنياً، ثم ُيرفع ويحفظ جانباً.
- يُتبل اللحم بتوابل الكبسة المطحونة حتى تغطيها تماماً ثم تُحمر في نفس وعاء تحمير البصل حتى يصبح لونها بنياً فاتحاً من جميع الجهات.
- يُضاف إلى اللحم باقي كمية البصل والطماطم القطع وعصير الطماطم وتُتبل بالملح و الفلفل وتُقلب جيداً حتى تتداخل كل المكونات.
- تُضاف باقي توابل الكبسة الصحيحة ويُراعى فتح اللومى من أعلى بسكين حتى تخرج كل نكهته.
- يُضاف للخليط المرق ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- يُصفى الأرز من الماء ثم يُضاف للخليط (يكون مقدار الأرز مساوي لمقدار السائل)
- يُترك الإناء حتى يبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة و يُغطى ويترك حتى تمام النضج.
- تُوضع في طبق التقديم وتُزين بالبصل المحمر واللوز والزبيب والبقدونس.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
semsema
(&..روح المنــتدى..&)
(&..روح المنــتدى..&)
avatar

انثى
عدد الرسائل : 80
العمر : 20
تاريخ التسجيل : 10/06/2009

مُساهمةموضوع: رد: لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا   الجمعة يونيو 26, 2009 1:12 pm

ودة بقي المايونيز


المقادير:2 بيضة
1 م ص مستردة (يمكن الاستغناء عنها)
2 م ك خل أو عصير ليمون أو كليهما
1 : 1/2 1 كوب زيت ذرة
فص ثوم مهروس
ملح وفلفل أسود
1/2 ثمرة بطاطس صغيرة مسلوقة
التحضير:1- يضرب البيض مع الخل والملح والفلفل والمستردة جيدا (يفضل بمضرب كهربائي).
2- تضاف البطاطس وتقلب جيدا مع الخليط السابق.
3- يضاف الزيت نقطة نقطة (مثل الحنفية التي تسرب الماء) مع التقليب في اتجاه واحد حتى يغلظ القوام ويصبح كالكريمة حينها يمنع فورا إضافة الزيت والضرب.
4- يترك في مكان بارد حتى وقت الاستخدام.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
لو حد عاوز اي طبخة يدخل ويطلب هنا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات مـلوك الحــب :: ~*¤ô§ô¤*~ اقســـــام كـــــول ~*¤ô§ô¤*~ :: ô¤~قســـم الطبـــخ ~¤-
انتقل الى: